top of page

Over ons

Our Mission

Wij zijn  “Franky and Coen into the breach”.

Franky en Coen springen op de bres daar waar het nodig is.

 

Coen is een snackbarhouder met een snackbar "De frietketel" (voorheen het Carmelietje) in Waspik en Franky is een snackbarhouder met een snackbar "Franky’s Fish and Chips" in Eindhoven. Daarbij werkt Franky ook met een snackwagen op locaties. Franky en Coen zijn al meer dan vijfentwintig jaar bevriend.

 

Toen de oorlog in Oekraïne begon vond Franky dat hij iets moest doen voor de Oekraïnse vluchtelingen.

 

Toen Franky dit tegen Coen vertelde zei Coen meteen: Ik doe mee. Met een klein budget van € 4000 eigen geld hebben ze de aanhanger aangekoppeld en zijn zo naar de Pools / Oekraïnse grens gereden. Daar hebben ze gratis friet en snacks uitgedeeld. Natuurlijk was het budget veel te klein maar omdat ondertussen de media het verhaal had opgepakt kwam er donatie geld binnen waardoor ze in die korte periode zo’n 12.000 porties friet en 10.000 snacks hebben kunnen uitdelen.

In de afgelopen 2 jaar zijn we 14 keer in Oekraïne geweest en hebben we meer dan 200.000 porties friet en 200.000 snacks uitgedeeld. We begonnen de eerste reizen in Polen. Daarna gingen we naar West Oekraïne en weer iets later naar oost. De laatste reizen gingen we voornamelijk naar het front in oost Oekraïne omdat hulp en steun het hardst nodig is in het front gebied.

Tegenwoordig delen Franky en Coen niet alleen friet en snacks uit maar geven ze ook allerhande hulpgoederen zoals kookstellen, generatoren en staan ze orlogsslachtoffers ook financieel bij.

IMG-20221021-WA0004.jpg

Help mee en word donateur

Franky en Coen kwamen veel in de media waardoor ze financiele steun kregen van mensen zoals u en ik. Franky en Coen  hebben vele reizen ondernomen eerst naar de Pools / Oekraïnse grens en daarna in Oekraïne.

 

Ze waren o.a. in de regio Lviv waar ze veel naar vluchtelingen locaties en naar weeshuizen gingen om daar de lekkerste frietjes en snacks te bakken, maar ook gingen ze naar de pre-karpaten om voor vluchtelingen, gehandicapten, bejaarden en vluchtelingen te bakken. Ook gingen ze naar de zwaar getroffen steden Irpin (waar 70% van de huizen zijn verwoest tijdens raketaanvallen en beschietingen), Borodyanka (waar veel doden zijn gevallen), Hostomel (waar de grote slag om het vliegveld heeft plaatsgevonden) en Boetsja waar honderden mensen zijn vermoord en massagraven zijn gevonden. Ze waren veel actief in de regio Kiëv.

In de latere reizen gingen Franky en Coen steeds dichter aan het front werken. Zo waren ze meermaals in de regio Kharkiv waar ze o.a. werkten in Smiïv, Balakija en Izum.

De laatste reizen waren grotendeels naar de Donbas. Hier bakten ze friet in o.a. Sviatogirsk, Sloviansk, Kramatorsk, en Lyman (10km van Bakhmut). En nog veel kleine dorpen.

 

In Oekraïne is een verschrikkelijke oorlog aan de gang sinds Rusland op 24 februari met lomp geweld binnen viel. Sindsdien vecht Oekraïne voor vrijheid. De vrijheid van Oekraïne maar ook voor onze vrijheid! Coen en Franky staan 100% achter Oekraïne en doen hun uiterste best om slachtoffers van deze oorlog te helpen.

Op de social media en deze website geven we continue updates van onze acties met foto’s en filmpjes. Mocht u een donatie doen kunt u dus ook volgen wat er mee wordt gedaan.

ddDMacehSiK4yzvTm92e_266wl3DRa3lrY8Er.jpg

Wij steunen ook de stichting Symvol Viry

Dit is een kleine Oekraïnse stichting die uniek werk doet. Ze zorgen er voor (met gevaar voor eigen leven) dat medicijnen vanuit Kiëv bij mensen in het meest gevaarlijke oosten komen. In deze gebieden kun je niet zomaar naar een apotheek om medicijnen te kopen. Er zijn dan ook veel burgers die de medicijnen heel hard nodig hebben. Symvol Viry zorgt er voor dat deze mensen toch aan medicijnen kunnen komen.

Operatiekamer in ziekenhuis en overige steun
ook hebben we mee-gefinancieerd aan een operatiekamer in een ziekenhuis in Kiyiv. Ook sturen we hulpgoederen en generatoren naar Oekraïne en steunen we weeshuizen en andere projecten.

Toekomst:

Wij willen graag blijven bakken en steunen maar hoe vaak en hoe lang we kunnen werken in Oekraïne hangt grotendeels af van uw donatie.
 

Het doel van de stichting “Franky and Coen into the Breach” is het bieden van hulp aan vluchtelingen en hulpbehoevenden in en uit oorlogsgebieden wereldwijd, alles in de ruimste zin van het woord.
 

Graag willen wij de mensen in Oekraïne weer een glimlach bezorgen!

bottom of page