top of page

Komende reis

Our Mission

Onze april reis
(o.a. naar  Charkiv, Izium en de regio Donetsk)

We gaan half april weer naar Oekraïne.

 

We beginnen in de regio Kharkiv, Smiiv en Izium. Dit is dicht bij het front maar nog in de provincie Kharkiv. De situatie is hier schrijnend. De mensen hier zijn blij met onze lekkere, vette, warme hap maar we merken dat de mensen vooral ook blij zijn met de steun die ze voelen als we daar zijn.

Daarna gaan we nog meer naar het front omdat we gemerkt hebben dat hoe meer richting het front hoe harder hulp nodig is. Daarbij komt nog dat hoe dichter naar het front hoe minder hulp er is. er is een zwaar te kort aan eten en de winkels zijn nagenoeg leeg. Als er dan toch eten te koop is, dan is het vaak schreeuwend duur. Een te kort aan voedsel drijft de prijs omhoog. Mensen zijn dus echt afhankelijk van humanitaire hulp.

Men kan zich niet zomaar in het oorlogsgebied bewegen. daarvoor heeft men vergunningen nodig. We zoeken de beste locaties in overleg en samenwerking met lokale overheden, militairen en andere hulporganisaties. Onze exacte locaties maken we iets later bekend (uitgezonderd militaire locaties en grote risicolocaties, die maken we pas achteraf bekend).

Planning april onder voorbehoud

Agenda vanaf april is onder voorbehoud  en afhankelijk van de situatie aldaar op dat moment

Help mee en word donateur

bottom of page